Skarsgård gånger 4

Familjen Skarsgård består av rätt många personer, samt att flera av dem har ju faktiskt valt att ägna sig åt skådespeleri. Det hela började med Stellan Skarsgård. Han antog namnet Skarsgård precis som hans bröder valde att göra. Skarsgård är en släkt från byn Skärlöv (varav namnet) i Hulterstads socken på Öland och därfter Kalmar, där Rektor Hjalmar Nilsson var rektor vid seminariet. Det var hans tre söner som valde att heta detta.

Stellan Skarsgård

Stellan Skarsgård föddes 1951 och har ägnat sig åt skådespeleri sedan han var 14 år gammal. Han fick då huvudrollen i tv-serien Bombi Bitt. Efter denna serie blev han rena rama tonårsidolen. Han ansökte om att komma in på Scenskolan, men han blev inte antagen, men han fortsatte ändå att göra film.

En roll var som byns idiot i filmen Den enfaldige mördaren. Efter det har han kommit att göra allt mer roller i både Sverige och i Hollywood.

Stellan har totalt åtta barn. Sex av dess har han tillsammans med My Skarsgård, nämligen Alexander, Gustaf, Sam, Bill, Eija och Valter Skarsgård. Med Megan Everett har han två barn, Ossian och Kolbjörn.

Alexander Skarsgård

Alexander är Stellans äldste son, född 1976. Som 4-åring var han med i teateruppsättningar. Han var osäker om han skulle följa sin fars fotspår som skådis, men så blev det. Han studerade bland annat sex månader på teaterskolan Marymount i New York. Efter detta knep han en roll i den svenska såpan Vita Lögner. Efter det har det bara gått bättre och bättre. Han har gjort flera svenska filmer och numera är det många Hollywoodfilmer och serier som gäller. Senast kunde vi se honom som Flagg i nyinspelningen av Pestens Tid. 

Gustaf Skarsgård

Gustaf är född 1980 och även han är idag en svensk skådis. Han började sin karriär som 9-åring i en kortfilm. Han studerade sedan vid Teaterhögskolan i Stockholm. Under samma tid fick han rollen Nicklas i svenska filmen Den Osynlige. Han kom även att få en internationell karriär och många känner till han från serien Vikings där han spelar Floki.

Bill Skarsgård

Bill, född 1990 gick även han i fars och bröders fotspår. Han hade sin första roll som 10-åring i filmen Järngänget. Hans genombrott i Sverige kom med filmen I rymden finns inga känslor. Det som de flesta säkert förknippar honom dock är i rollen som den otäcka clownen Pennywise i nyfilmatiseringen av Det. 

Bubblare - Valter Skarsgård

De mest kända Skarsgård är just Stellan samt Alexander, Gustaf och Bill, men lillebror Valter född 1995 har även han varit och nosat på filmvärlden. Han har även varit med i flera svenska serier som Svartsjön och Mordern i Sandhamn.

22 Jun 2021